Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu când văd o coală şi un pix , dau instant în “mintea copiilor” şi cu un talent uşor chinuit aştern pe hârtie forme sau contururi ce cu greu îşi găsesc un corespondent în realitate. Ei, dar acum nu trebuie să aruncaţi cu pietre, sau cu bucaţi de metal (la CraftEx e la îndemână 🙂 ), pur şi simplu, unii nu au talent la desen. Punct!
Greul vine când, un prichindel oacheş te roagă tocmai pe tine, regele neîncoronat al mâzgăliturilor, să îl însoţeşti într-o activitate creatoare precum desenatul. Ştiu, te simţi vizat, iar acum parcă râsul “pe înfundate” de mai devreme s-a transformat într-un zâmbeţel timid în colţul gurii… Ei bine, uite provocare lansată la orizont: “ hai să facem un desen pe dulapiorul din camera mea, „cale” să îi “alate” lui fratelo, că nu are voie să mai ia jucării de acolo. Sunt ale mele, doar ale mele!” Cerinţă tăioasă de copil care ştie ce vrea. În plus, pentru că nu te pui cu unul d-ăsta mic şi supărat, te loveşte din senin şi cu soluţie salvatoare pentru desenul buclucaş: “să fie un ”catus”, că înţeapă şi un “catus” d-ăsta l-a ajutat pe „şeliful” ăla „pişicuţă” din desene să scape de hoţi…” . Traducerea tuturor cuvintelor se va face doar la cerere, din dialogul purtat doar “catus-ul” are valoare în istorisirea noastră.
Hai, acum la treabă! „Hotărâtul’ şi „Mâzgălitorul” au facut echipă pentru crearea simbolului care avea misiunea să-l pună pe fugă pe „Hoţomanul de jucării frăţeşti”. Era o coaliţie secretă, de care “Hoţomanul” de doar 2 anişori, probabil că va afla la maturitate, deşi tind să cred că niciun “catus” desenat nu-i va opri mânuţele iscoditoare să caute în dulapul cu jucării al fratelui mai mare. Tentaţia e mare chiar şi la pitici, sau poate mai ales la ei. Eu tac mâlc cu privire la gândurile mele despre eşecul planului “Catusul”şi trec pe partea operativă de desenat deja celebrul cactus. Schiţez eu unul cu un ochi şi la o imagine de pe Google, face si “Hotărâtul” un “catus” mai mic, iar desenul final e lipit pe dulapul cu jucării. Însă, vă puteţi imagina că o foiţă nu putea rezista în faţa mânuţelor neînţelegătoare ale “Hoţomanului”, aşa că ajutorul venit de la echipa CraftEx, mult mai talentată la desen şi mai ales la perforat trainic nişte cactuşi simpatici pe uşi de dulapioare, a restabilit pentru moment ordinea şi ierarhia în casa “Hotărâtului”, “Hoţomanului” şi “Mâzgălitorului”.
P.S: Cine nu ştie să deseneze cactuşi, să înveţe, da? Sau să apeleze cu încredere la CraftEx!